Behandling af akne

Hvordan man helt bliver behandlet mod akne, afhænger af hvor meget du lider af det eller uren hud. Hvis det er et par bumser rundt omkring, kaldes dette ikke akne, da det er et større antal af bumser. Der er to tilstande for det. Det svære og lettere akne. Det svære er flere betændte bumser. Svær akne skal behandles gennem lægen, inden du henvender dig til en læge, er det vigtigt at prøve de rigtige hudplejer af inden. Det er fornuftigt, idet lægens eller hudlægens behandling typisk er mere ekstreme, og kan dermed også give en del bivirkninger.

Hvis du har en del ureneheder og bumser, og du mener at det kan være akne, er der to ting, du skal gøre inden du kontakter lægen.

1 – ✅ Afprøv et godt samlede sæt som eksempel DanishSkinCare, hvor du både får renset, behandlet og giver din hud solbeskyttelse gennem dagen.

2 – ✅ Inden du starter med produkterne, så tag af billede af dine bumser. Gør det i starten og efter 3 måneder, så du kan sammenligne. Det er super svært at konkludere om produkterne har hjulpet, idet man har svært ved at huske tilbage. Så prøv dette!

Lægehjælp?

Hvis hudpleje produkterne har hjulpet efter 3 måneder, og din hud ser flottere og flottere ud, skal du fortsætte den samme behandling. Der vil sandsynligvis stadig være bumser til stede, for bumser og urenheder er en længerevarende behandlingsproces. Hvis der er sket en forandring. Betyder dette, at du har besiddet lettere akne. Lettere akne er for det meste er det mange bumser, hvor der er et par stykker der er betændte. Hvis ikke der er sket nogen positiv forandring, skal du henvende dig til din læge, så vil han/hun gennemgå derefter hvad der skal ske, typisk får man stærkere creme i begyndelsen. Hvis dette hellere ikke hjælper, kan man få piller, der formentlig har en behandlingstid på alt fra 3-9 måneder. Hvis aknen stadig findes, er den sidste udvej laserbehandling, men det er de færreste, der prøver det.

Hvad er akne?

Den lægelige betegnelse acne vulgaris er en hormonel forstyrrelse der forekommer i kroppen, som der ændrer betingelserne, og dermed skaber urenheder og bumser. Det kan kaldes en hudsygdom i forhold til bumser, der er en hudlidelse. Det betyder, at akne er på mere voldsomme stadie end bumser. Man kan på en måde sige, at akne er stort antal af bumser og urenheder.

Hormonel acne:

Akne er en meget svær hudsygdom, at blive klog på, men man kan gøre flere ting mod det, så man kan undgå det med tiden. Det skal dog siges, at hvis du har akne, skal du nok regne med en behandlingstid på alt fra 3 til 9 måneder. Akne rammer mest unge mellem 17-19 år, men chancen for at få det inden eller efter er også hyppig.

Hudlidelsen er blevet større i europa gennem de sidste mange år. Derfor er det også en hudsygdom, der har fået et mere lægeligt perspektiv end førhen. Det betyder, at vi hele tiden bliver klogere på akne og bumser i det hele taget. På alt fra, hvad der giver akne og bumser, men også hvad den bedste behandling kan være, så vi forhåbentlig kan være helt fri for lidelsen på et tidspunkt. I denne tid vi har forsket mere og mere idet, og vi har fundet frem til nogle ting, der kan forårsage mere akne, og nogle midler der kan give en positiv indvirkning, og dermed være med til at fjerne akne.

Hvorfor får man akne?

Der findes forskellige former for akne. Det lette akne, som er flere bumser på et sted, men som ikke er betændt. Til det svære akne med en del bumser på det samme sted med store røde og gule tykkelser på huden. Den svære akne er der hvor man skal søge lægeligt hjælp. Det er den, der kan give ar og skavanker resten af ens liv. Dette kan fjernes med hård laserbehandling, men burde behandles allerede i første stadie, så man forhåbentlig kan undgå de alt for store stråler og dermed huden undgår alt for meget forvirring omkring den.

Man får akne, når der dannes ekstra hormoner. Det kan ske af flere forskellige årsager. Den største årsag er puberteten, hvor der foregår utroligt meget med kroppen, og dens hormoner. En overproduktion af hormoner, fører til forandringer i kroppen og huden. Det kan for eksempel være, at der sker en overproduktion af talg i hårsækken. Af alt dette talg bliver hårsækken tilstoppet, og talgen kan ikke komme ud fra hudens overflade, og det føre til en betændelse. Denne betændelse er den bums eller urenhed du ser i ansigtet eller et andet sted på kroppen.

Al forvirring af kroppens hormoner kan give bumser, blandt andet mælkeprodukter eller usunde sager. Mælkeprodukter kan give bumser. Idet mælkeprodukter indeholder meget væksthormon, som dermed kan lave en unaturlig forandring i kroppens hormoner. Usunde sager hermed hurtige kulhydrater kan også give en forandring, idet de indeholder mange kulhydrater som kroppen ikke er vant til.