Få fjernet bumser på ryggen!

Vi har alle prøvet at have bumser, enten på ryggen, næsen, skuldre, kinder og så videre. Bumser rammer mest teenagere, men alle kan få det. Bumser på ryggen kan give forskellige problemer. Det kan især give problemer for teenagere. Det kan irritere og plage smertefuldt både fysisk og psykisk. Men hvorfor får man disse bumser på ryggen?

Uren hud på ryggen

Det første der skal siges er, at bumser og uren hud på ryggen ikke er anderledes i forhold til andre bumser og urenheder, bumser er bumser. Lige meget hvor de befinder sig på kroppen. Dette betyder, at det er samme behandlingsproces, man skal igennem for, at fjerne bumserne.

Grunden til du får bumser og uren hud på ryggen, er at din krop går igennem en periode med en for høj produktion af talg, som er kroppens hudfedt. Bumser er en betændelse, hvor hudens porer bliver blokeret af for meget talg og døde hudceller. Når de bliver blokeret, kan talgen ikke komme ud til hudens overflade, dette bliver en irritation som til sidst skaber en betændelse som vises som en bums.

Bumser på ryggen og skuldre

Undgå blokering af porerne = Ingen urenheder på ryggen

Man kan egentlig konkludere, at når man skal undgå bumser, handler det om at undgå at dine porer bliver blokeret, og dermed får en betændelse. Dette gøres ved, at huden skal holdes frisk og ren, fordi den ekstra produktion af talg kan ikke præcist kontrolleres eller stoppes. Derfor skal man i stedet løse problemet, og tilpasse sin hud til den kan klare den ekstra produktion. Hvorfor du helt præcist får flere bumser på ryggen end på skuldre eller ansigtet, er svær at besvare. Man ved at forekomsten af bumser stiger under teenage årene, men der er ikke et bestemt sted på kroppen, der indeholder flere bumser end andre, generelt set.

Der er nogle grunde til, at din ryg har højere sandsynlighed for at få bumser end dine arme eller hagen. På ryggen sidder de største porer på kroppen, og på samme tid besidder ryggen også de største talgkirtler, hermed er risikoen større for at opleve den stigning ved talg/hudfedt. En anden og ret simpel grund, kunne også være at det er svære at behandle ryggen, i forhold til ansigtet. Men det kan man også vende om, og sige at det dermed også svære at overbehandle ryggens bumser. Overbehandling er nærmest værre end slet ikke at gøre noget mod bumserne og urenheder.

Hvordan fjerner man bumser på ryggen?

Der er flere måder at behandle bumser på ryggen på. Vigtigst af alt er at vaske og rense din hud bedst muligt. Man skal prøve så vidt muligt at undgå at bruge en masse sæbe, da sæbe opløser kroppens naturlige fedtstoffer, dog findes der varianter af sæbe, der er mere hudvenlige, som sagtens kan benyttes. Specielt antibakterielle sæber kan bruges med fordel, da disse går ind og modvirker de bakterier, som kan være skyld i bumserne. Derudover er fugt også en rigtig god måde at pleje huden på og dette kan gøres ved creme og andre hudpleje produkter. Af gode hudpleje produkter kan der anbefales Eksfoliering af kroppen med naturlig Tea Tree oil fra Australian bodycare som du kan finde nedenfor:

Store bumser på ryggen

Hvis du lider af mange bumser eller/og meget store bumser kan det være en god ide også at forsøge dig med at eksfolierer huden på ryggen. Dette betyder, at man benytter en sæbe med små korn i, som skrubber huden. Denne type sæbe findes også i den pakke, som der er linket til foroven. Man skal dog være opmærksom på, hvis man begynder at eksfolierer huden på ryggen, skal man holde øje med om huden bliver irriteret på ryggen. Huden på ryggen er generelt mere hårdfør, end den er i ansigtet. Dog anbefales det stadig at man kun eksfolier 1-2 gange i ugen.

Man kan også købe forskellige vaskesvampe, som fungerer fint til at skrubbe sig med, hvis man ikke ønsker at bruge bodyscrub. Hvis man har svært ved at nå ryggen med sæben, er der en helt tredje mulighed, som er en børste. Man kan sagtens tilkøbe sig en god børste, som også kan fungerer til at eksfolier. En børste kan gøre det nemmere at komme bredere omkring på ryggen og dermed få et bedre resultat.

Hvordan behandler man bumser på ryggen?

Endnu en ting der kan være vigtig at huske, hvis du er udsat for bumser på ryggen, er at få vasket sit tøj hyppigere. Bakterier og sved samler sig i tøjet, og det er derfor vigtigt at tøjet bliver vasket oftere, og herunder specielt efter fysisk aktivitet. Sengetøj vil også være en god ide at skifte hyppigere, da man sveder meget når man sover. I sengetøjet samler bakterierne sig på samme måde som i tøjet, og det er derfor vigtig at det bliver vasket. Dine hudporer skal holdes rene, da tilstoppede hudporer giver anledning til bumser, dette er også grunden til, at man skal undgå snavset tøj og sengetøj.

 

Hvis ingenting du har prøvet fungerer og din situation kun bliver værre, kan man i slemme tilfælde kontakte egen læge for rådgivning. De kan henvise dig til en hudlæge, som kan hjælpe dig med dine bumser. Der tilbydes også laserbehandling til at fjerne bumserne, dog er dette rigtig dyrt og på lang sigt ikke en holdbar løsning, da det også handler om at have de rigtige vaner omkring hygiejne og kost.

Nogle grunde til man kan få bumser på ryggen

Styrketræning kan være en af de væsentligste grunde til at man får bumser på ryggen. Når man styrketræner stiger ens hormon niveauer og dette kan resulterer i, at du oplever flere bumser på ryggen, når du træner. De stigende niveauer af testosteron, som er det mandlige kønshormon, kan dermed være en grund til, at bumserne begynder at brede sig på ryggen. En anden mulig årsag, som også kan være forbundet med træning er proteinpulver og weightgainer. Begge former for kosttilskud har en indvirkning på kroppen, og specielt weight gainer er en kulhydrat bombe. Weight gainer indeholder nemlig omkring 55-65 gram kulhydrater, hvoraf 20-25 gram er sukker. Kulhydrater forbindes ofte med bumser og derfor kan weight gainer godt være en af de syndere du finder i din hverdag.

 

En anden ting som kan udløse bumser på ryggen er sved. Sved er ikke grunden til bumserne i sig selv, men sved kan have en tendens til at forværre situationen. Træning er forbundet med sved, og det kan derfor være svært at undgå dette, men nogle ting er værd at vide om dette. Hvis du har været fysisk aktiv og har dyrket sport, er det en god ide at få vasket sig ordentligt, da sved har en tendens til at blokere hudens porer. Det er ekstra vigtig at få vasket sig ren for sved, hvis man i forvejen døjer med uren hud. 

Nogle ting der kan forværre bumser på ryggen

Fugtige miljøer

Hvis man til hverdag tilbringer meget af sin tid i fugtige miljøer, i forbindelse med eksempelvis olie eller fedt, er der stor sandsynlighed for at mængden af bumser forværres. Olie og fedt sætter sig i huden og tilstopper hudens porer. Derfor er det også vigtigt, hvis man tilbringer meget tid i den slags miljøer, at man sørger for at rense huden grundigt. 

 

Stress

En anden faktor er stress. Hvis kroppen ikke er i balance og er stresset kan dette muligvis ses i en forværring af bumserne. Når man bliver stresset bliver huden over hele kroppen mere følsom og dette giver mulighed for at bakterier og andre ting kan gå til angreb. Derfor ses det ofte at bumser kommer som følge af stress. 

 

Menstruation

Menstruation kan også resultere i bumser, da der på samme måde som når man træner sker en ændring i hormonerne. Denne ændring kan på samme måde som træning, forårsage af kroppen lettere får uren hud, som giver plads til at bumserne kan gro. Det ses derfor, at rigtig mange piger får et øget hudproblemer, når de har menstruation. 

 

Irritation (kradse i bumserne)

En sidste ting der forværrer bumser på ryggen er, hvis man kradser i dem. Selvom man tror det hjælper at kradse toppen af bumserne, hjælper man tværtimod bakterierne med at sprede sig. Man breder dem ud over ryggen, og det er derfor vigtigt altid at vaske sine hænder, samt det sted bumsen har siddet, grundigt med vand og hudvenlig sæbe. Man burde som grundregel ikke kradse i sine bumser, da det sjældent har nogen gavn. Det er vigtigt at trykke bumserne på en god måde, hvor man skåner huden. Hvis det er besværligt at trykke bumserne på ryggen kan man enten søge hjælp ved en hudlæge eller bede en tæt bekendt om at hjælpe.

Danish Skin Care samlet sæt: