Få fjernet bumser på ryggen!

Vi har alle prøvet at have bumser, enten på ryggen, næsen, skuldre, kinder og så videre. Bumser rammer mest teenagere, men alle kan få det. Bumser på ryggen kan give forskellige problemer. Det kan især give problemer for teenagere. Det kan irritere og plage smertefuldt både fysisk og psykisk. Men hvorfor får man disse bumser på ryggen?

Hvorfor får man bumser på ryggen?

Det første der skal siges er, at bumser på ryggen ikke er anderledes i forhold til andre bumser, bumser er bumser. Lige meget hvor de befinder sig på kroppen. Dette betyder, at det er samme behandlingsproces, man skal igennem for, at fjerne bumserne. Grunden til du får bumser på ryggen, er at din krop går igennem en periode med en for høj produktion af talg, som er kroppens hudfedt. Bumser er en betændelse, hvor hudens porer bliver blokeret af for meget talg og døde hudceller. Når de bliver blokeret, kan talgen ikke komme ud til hudens overflade, dette bliver en irritation som til sidst skaber en betændelse som vises som en bums.

Undgå blokering af porerne

Man kan egentlig konkludere, at når man skal undgå bumser, handler det om at undgå at dine porer bliver blokeret, og dermed får en betændelse. Dette gøres ved, at huden skal holdes frisk og ren, fordi den ekstra produktion af talg kan ikke præcist kontrolleres eller stoppes. Derfor skal man i stedet løse problemet, og tilpasse sin hud til den kan klare den ekstra produktion. Hvorfor du helt præcist får flere bumser på ryggen end på skuldre eller ansigtet, er svær at besvare. Man ved at forekomsten af bumser stiger under teenage årene, men der er ikke et bestemt sted på kroppen, der indeholder flere bumser end andre, generelt set.

Der er nogle grunde til, at din ryg har højere sandsynlighed for at få bumser end dine arme eller hagen. På ryggen sidder de største porer på kroppen, og på samme tid besidder ryggen også de største talgkirtler, hermed er risikoen større for at opleve den stigning ved talg/hudfedt. En anden og ret simpel grund, kunne også være at det er svære at behandle ryggen, i forhold til ansigtet. Men det kan man også vende om, og sige at det dermed også svære at overbehandle ryggens bumser. Overbehandling er nærmest værre end slet ikke at gøre noget mod bumserne og urenheder.