Indvendige bumser, er de bumser, som vokser under huden. Det betyder, at bumserne ikke på samme måde er synlige, som når man får en hvid prik.

Bumserne sidder lidt dybere inde i huden og de plejer at være hormonelt forbundet. Det vil sige de opstår, fordi kroppens hormoner er i vækst. Dette er også grunden til, at de fleste får indvendige bumser i teenager årene, hvor kroppen er i udvikling og fyldt med hormoner.

De indvendige bumser opstår i talgkirtlerne og føles typisk rigtig ømme, da der opstår en irritation i talgkirtlen, som kan virke som om den er betændt. Man vil typisk kunne mærke, at området er varmt, ømt og buler ud af.

Nogle indvendige bumser er værre end andre, da de kan reagere forskelligt. Nogle indvendige bumser kan vokse sig rigtig store, da de ikke kan komme op til den øverste hudlag, og dermed bliver ved med at vokse under huden.

De indvendige bumser kan vokse overalt på kroppen og kan vokse i hele ansigtet. Man kan godt forveksle en udvendig med en indvendig bums, da dem som vokser op til overfladen i de tidlige stadier, også kan sidde dybt i huden.

Det kan ske at der opstår en infektion i en indvendig bums, som gør at den er ekstra øm og vokser sig større. I nogle tilfælde hvis der opstår en infektion i den indvendige bums, så kan man få et lille ar.

Behandling af de indvendige bumser

Der findes desværre ingen mirakelkur mod bumser, men man kan arbejde på at forebygge bumserne, og behandle dem bedst muligt, når de er opstået. En af de vigtigste ting du kan gøre er at rense og vaske din hud. Brug nogle gode produkter og få renset huden.

På den måde undgår man ofte at bumserne opstår, og hvis de så opstår forsvinder de hurtigere. I mange af disse produkter findes der bakterie nedkæmpende olier, som fjerner bakterierne og efterlader huden flot og ren.

Udover at få vasket sin hud rigtig godt, er det vigtigt med en sund og nærende creme. Når man har vasket sin hud er den følsom og tør. Det er dermed vigtig at få tilført fugt og creme til den tørre hud.

Hvis huden ikke får tilført fugt, vil den have en tendens til at producere hudfedt, fordi huden er tør. Det kan gøre det nemmere for bakterierne at vokse og dermed kan der opstå flere bumser. Så det er derfor ikke altid nok kun at vaske sig, man skal også huske at fugte huden efter.

Man skal ikke forsøge at prikke en indvendig bums, da det ofte kun forværrer situationen. Man ødelægger huden og der er derfor plads til at bakterierne kan trænge ind på ny. Hvis man gerne vil skrubbe huden findes der produkter med små korn i, som gør det nemt at få slebet huden lidt.

Hvis man bruger denne slags behandling er det ekstra vigtigt at benytte creme. Produkter der indeholder salicylsyre kan også nedkæmpe de indvendige bumser, da denne type produkter har en tendens til at trænge længere ind i huden, hvor de indvendige bumser befinder sig.

Hvordan prikker man en indvendig bums?

Man burde ikke prøve at prikke en indvendig bums, da det kan forværre bumsen. Hvis man forsøger sig med dette er der risiko for sår og ar. Bumserne sidder så dybt i huden, at man når at ødelægge huden fuldstændig, før bumsen er kommet ud. Derfor vil det bedste være at behandle sine indvendige bumser på anden vis.

Herunder burde man vaske og pleje sin hud med cremer. Ved at fjerne bakterier og tilfører fugt kan man formå at undgå en stor mængde indvendige bumser. Det kan derfor ikke anbefales, at man prikker sine indvendige bumser, og man burde i alle tilfælde prøve at undgå dette.

Hvornår forsvinder indvendige bumser?

Det kan varierer meget hvor lang tid, det tager for en indvendig bums om at forsvinde. Det hele handler dog om, hvordan man behandler de indvendige bumser, og hvor store de har vokset sig.

Hvis man vælger at forsøge sig med at trykke en bums, opstår der ofte sår, og man forlænger derved tiden, før den indvendige bums forsvinder. Det bedste man derfor kan gøre for, at bumsen forsvinder hurtigt er at rense området og vaske, samt give huden massere af fugt. Man skal forsøge sig så vidt muligt ikke at irritere området yderligere, hvis man ønsker at bumsen skal forsvinde hurtigt.

Indgroet bumser er samme som indvendige

Indgroede bumser er det samme som indvendige bumser. Indgroede bumser kan være irriterende og gøre rigtig ondt. Man føler det ofte ved at hele området bliver rødt og ømt. Nogle gange kan området også føles varmt.

De indgroet bumser kommer som følge af to forskellige årsager: enten et stigende hormon niveau eller dårlige madvaner og hygiejne. Det stigende hormon niveau ses ofte i teenageårene, hvilket også er grunden til, de fleste oplever indgroede bumser i denne del af deres liv.

En indgroet bums kan man desværre ikke bare trykke, da det vil ødelægge huden og give anledning til flere bumser. Det bedste man kan gøre er at rense huden hyppigt og tilføre massere af creme. Hvis der opstår infektion i den indgroede bums bliver den typisk ekstra øm og større.

En indgroet bums hedder det fordi bumsen aldrig finder vej op til overfladen af huden og fremtræder som en lille hvid prik. Den forbliver under huden og vokser sig større. Dette er også grunden til den er svær at prikke, da man skal ødelægge rigtig meget hud før, man er nede ved den. Hvis man piller for meget ved en indgroet bums, kan man risikerer at få et lille ar.

Få fjernet dine bumser med hudplejeprodukter fra Danish Skin Care:

Kategorier: Blog