Der kommer typisk rigtig mange myter og usandheder omkring bumser og uren hud, grunden til alle myterne, er vores uvidenhed om bumser. Der er mange der savner forklaringer, og man vil gerne have fjernet bumser så hurtigt som muligt.

Her opstår alle myterne, for bumser kan fjernes på en naturlig sund måde, men det tager tid, og så vil man hellere prøve den hurtige og nemme udvej. Den hurtige udvej gør desværre intet godt, og kan desværre også i visse tilfælde skade huden på længere sigt.

Myte 1 – Bumser smitter

Der er meget snak om at bumser smitter, men bumser er en hudlidelse der forekommer af en betændelse i ens egen hud, ud fra regulerende hudfedt, døde hudceller og hud-bakterierne der kun kan leve direkte på huden.

Bumser smitter derfor ikke, da bakterierne ikke kan overleve rejsen til andres hud, og ens betændelse der skaber bumsen er personlig, og er en reaktion ud fra dit immunforsvar der prøver at komme af med bumse processen.

Der er utrolig mange historier om bumser smitter på grund af skidt og snavs, men skidt og snavs er ikke årsagen til bumser, derfor må man gerne bruge det samme håndklæde, eller kysse/røre andre der har bumser og omvendt. Bumser er en hudlidelse, der findes fra person til person, og er meget personlig.

bakterie-bumser

Myte 2 – Hvidløg fjerner bumser

Hvidløg indeholder rigtig mange sunde stoffer med gode medicinske egenskaber, derfor skal du helt klart spise hvidløg, men at lægge det på huden over natten er en helt anden sag.

Det vigtigste, når det handler om bumser og urenheder, er at du ikke må irritere huden, og det er lige præcis dette hvidløg gør. Hvidløg irriterer huden så meget, at det kan godt være at den fjerne en af dine bumser, men fordi irritationen bliver så stor, kan du få flere bumser af det.

I de værste tilfælde kan der forekomme store skader på din hud her i blandt pigmentskader. Hvidløg kan ikke bekæmpe bumser!! Hvidløg kan gøre meget, men er desværre ikke en mirakelkur indenfor bumse behandling.

Myte 3 – Snup tandpastaen og fjern bumser

Har din mor, tante eller mormor nogensinde fortalt dig et råd om, at tandpasta fjerner bumser. Det er nemlig et godt gammeldags husråd. Førhen har man faktisk anbefalet, at bruge tandpasta mod bumser, dog burde det slet ikke anbefales.

Tandpasta svier rigtig meget mod huden, og det derfor ikke sundt for huden. I dag er man også blevet klogere omkring hudpleje behandling, og man har fundet frem til, at fluor som findes i tandpasta stimulere bumser der findes på huden.

Dette betyder, at fluor faktisk forbedre bumserne ved din hud, så jeg vil helt klart afslog det til en hudbehandling. Hvis man har mange bumser omkring læber og mund, kan det faktisk skyldes at man ikke fjerner tandpastaen hurtigt nok, efter man har børstet sine tænder.

Myte 4 – Makeup giver urenhud

Mange er urolige for at makeup dækker ens porer, og dermed skaber en tilstopning som forårsager bumser. Heldigvis er det sådan i dag, at den kosmetiske verden er blevet så moderne, og har forsket så meget i makeup og hud, at det er blevet forbedret utroligt meget gennem de sidste par år.

Dette betyder, at man sagtens kan benytte sig af makeup uden eller med bumser, da makeup ikke længere indeholder de mange forskellige stoffer der engang var med til at stoppe porerne. Der er dog altid undtagelser, så hvis du smider flere kilo lag på af makeup, kan det godt påvirke, men ellers giver make-up ikke uren hud.

makeup-giver-bumser

Myte 5 – Kun teenagere får bumser

Bumser og uren hud er mest udbredt i teenager alderen, og som der også står under kur mod bumser er det mellem 17 til 19 år det maksimale udbrud findes.

Teenager er det man typisk tænker på, når man snakker om uren hud, men uren hud og bumser kan vi have gennem hele livet, og dermed er det ikke kun teenagere der får bumser.

Vi kan alle sammen få bumser, det der spiller ind er ens hudtype, og hvordan man behandler huden. Dette betyder, altså at der ingen garantier for, at bumser går væk efter man er stoppede med at være teenager, da bumser faktisk talt kan være der hele livet.

Kategorier: Blog